Wednesday, November 10, 2010

Dr. Palsu??

Hangat berita hari ini tentang kisah 'Dr.' Asmara yang dikatakan mendapat doktor palsu daripada sebuah universiti palsu. Kes ini berjaya dibongkar setelah sekian lama dr Asmara tu menggunakan panggilan doktor. Sebelum ni pun dah ramai yang mempertikaikan ijazah kedoktoran yang dia dapat tu. Orang lain bagai nak mati berhempas pulas belajar untuk mendapat doktor falsafah., dia senang2 jer dapat. Agak menghairankan dan mengajaibkan...

Apa2 pun...den tak sabar nak tunggu kesudahannya...'everything is money..or money is everything???'

Sedikit makluman yg diambil dr sumber KOSMO.

LONDON – University of Wales di United Kingdom (UK) menggantung hubungannya dengan Kolej Antarabangsa Fazley (FIC) milik penyanyi Malaysia, Fazley Yaakob sehingga satu siasatan dilakukan.

Menurut satu laporan Perbadanan Penyiaran British (BBC), tindakan itu dilakukan ekoran kontroversi berkaitan dengan kelayakan akademik penyanyi tersebut yang dikatakan memiliki ijazah doktor falsafah (Ph.D) dan sarjana palsu dalam bidang pentadbiran perniagaan.

BBC dalam program Week In Week Out: University Challenged mendakwa Fazley memiliki Ph.D palsu dan kini mengendalikan kolej yang menawarkan kursus sarjana muda dari University of Wales.

Dalam program itu, Fazley dituduh memiliki kelulusan itu dari sebuah universiti palsu.


No comments: