Wednesday, March 28, 2012

Rajinnya anak ibu!

Rasa macam dah lama tak buat projek masak2. Hehehe..padahal last Saturday baru je buat biskut chip coklat sambil dibantu oleh Luthfil Hadi. Wah! Kemain teruja dia bila diberi peluang untuk membantu ibu..sesekali kena trust pada anak tentang keupayaan dia supaya kerajinan dia tak terbantut. Akan datang mana tahu time kita tak larat nak buat kerja, anak2 ringan tulang untuk membantu.

Hari Ahadnya pulak, ibu dan hubby ke Pasar Beranang misi mencari ulam. Ulam yang diidamkan takde pulak, so bergegas ke Pasar Mantin..punnnn takde..memang bukan rezeki lah. Walaupun takde ulam yang diidamkan tapi ibu beli jugak penggantinya iaitu si jantung pisang. Hari minggu lepas memang niat nak masak ayam kari special untuk Abang Long. Dah lama tak buat masakan bersantan sebab on diet control..hehehe..konon2nya lah kan.

Kali ini abang long pulak volunteer nak menolong di dapur. Okey..fine! Lepas dia basuh perkakas dalam sinki, ibu mintak dia tolong kacau bawang tumis kari, kopek kentang dan potong kangkung. Memula cuak jugak sebab takut membahayakan tapi ibu testing tengok dulu. Memang dia sangat excited! Konon2 dia lah yang masak kari hari tu! Dan dialah yang paling berselera sekali makan menambah2 nasi.

Rajinnya anak ibu..semoga sikap membantu ini berterusan selamanya.
No comments: