Monday, July 05, 2010

Mee Wantan @ Aini's Cafe with frenz..

Hubby dah selamat berada dalam kapal sekarang. Tadi ibu mengajak ofismate dan ex student untuk temankan ibu menghantar hubby ke airport. Hubby tak bagi ibu temankan masuk ke dalam sebab susah nak parking kereta. So, selepas bersalaman dan berpesan2an, ibu terus balik. On the way tu, ibu siap lukis peta lagi jalan nak ke airport. Next week boleh redah semasa jemput dia balik dari Bintulu.

Dalam perjalanan, member yg drive tu nak makan. So, kami singgah di sebuah restauren bernama Aini's Cafe. Eksklusif jugak tempatnya walaupun tersorok. Tak sangka ada tempat cantik begitu di Salak Tinggi beberapa meter sebelum masuk ke Nilai.

Maaf lah, ibu takde pulak snap gambar. Pengunjung agak ramai walaupun pada waktu kami berhenti makan tu jam sudah melewati waktu rehat tengahari, lebih kurang 2pm. Ibu order mee wantan..Rasanya, hmmmm...not bad. So-so lah. The price is quite expensive maybe because of decoration and nice view. So, kiranya makanan tu mahal sebab pemandangan dan nampak ekslusif. Sesuai la kalau orang sukakan privacy and want to hide from public.

Maybe next time, ibu akan ajak hubby ke Aini's Cafe pulak..tengok apa pendapatnya tentang makanan di situ.

4 comments:

Kanda said...

salak tinggi!!! my hometown! dtglah Pelita Cafe. tapi kedai ni murah2 jerr.. tak eksklusif pun. Tapi mknn sedap tau... wah, promo..huhuhu

WanShila said...

Ya kaaa...kalau habaq awal2 boleh kami singgah. Pelita Cafe?? Mcm best jer namanya.ada pasang pelita ke? Jimattt banyak tuh tak yah pakai karen..hehehe

insyaallah, kalau ada rezeki kami 'jalan2 cari makan' ke Pelita Cafe.

What the famous and fabulous dishes there?

Kanda said...

kak La, mana ada pasang pelita. Biasa2 jer. Nama Pelita tu di ambil sempena singkatan nama uncle saya dan mummy saya. 'Zulkeflee'@'Peli' dan 'Rozita'@'Ita'. Kedai tu kedai tepi sebelah CIMB bank berhadapan dengan Maybank...Chicken rice is the most popular and delicious! nasi aym sini memang best.. murah pn murah..rm3.50 jerr.. org kalau mkn mesti tambah... ada seorang lecturer UPM ni dah 3 kali datang dah. But not ur hubby la. hehehe. ish, cerita lebih2 pun x guna.. mari mari mari!!

Kanda said...

Layari www.pelitacafe.blogspot.com utk keterangan lanjut!=)