Saturday, July 24, 2010

Piknik

Esok kami akan berpiknik kat Bukit Ekspo, UPM.

Idea berpiknik ni dah lama nak buat. Tapinya ada orang tu yang asyik bizi memanjang. Mengalahkan PM jer..hahaha. So, kami ni kena lah ikut jadual dia. Agaknya orang tu dah kepingin sangat nak makan ikan patin ku..huhuu..harap2 esok takde aral melintang lah yer. Doa banyak esok ada orang jual ikan patin segar kat pasar Beranang.

Actually ini kali kedua kami berpiknik. First time dulu tahun lepas kot. Cadang 3 kuarga nak join, tapi last minute satu kuarga cancel. So, planning diteruskan jugak. Still happening. Lepas makan nasik, kami ber'fruit festival' lak. Cuma durian jer yang takde. Itupun jenuh nak habiskan buah2 an tu. Lepas masing2 dah kenyang, mula lah mata pun layu. Then, lepas sorang2 terbongkang tidur. Best wooo...tidur dibawah pohon yang rendang sambil ditiup angin sepoi2 bahasa. Rasa tak mau balik jer. Kalau ada pancing, boleh pancing kat kolam depan tempat kami piknik tu. Itupun kalau tak kena gaya, kena sergah ngan pakcik guard. Ada berani??? hehehe...

Konon2nya piknik kali kedua nih nak buat BBQ, tapinya agak2 perut tu muat lagi ke nak isi segala neka makanan..hehehe. So, maybe lain kali lah ek.

Luqman dan Luthfil dah siap nak bawak tent. Bukannya besar sangat pun tent tu. Muat2 3 budak kenit jer.


1 comment:

wanhairi said...

Kak Na jadi pi x?