Saturday, July 31, 2010

Invitation for evaluation presentation...

Pagi ni ibu dijemput menjadi pensyarah jemputan untuk membuat penilaian ke atas presentation UEL Degree students.

Waduh....diorang ni silap orang laa..huhu..sebab apa? Bidang degree ibu adalah HRD. Of course lah i've high expectation to them to give me something that can impressed me. Tak banyak pun a little bit pun ok.

Difahamkan, students ni dikehendaki untuk membuat tugasan untuk memberi training kepada new lecturer. The method, how to deliver, how to conduct etc. Apa yang mengecewakan adalah lain yang disuruh, lain yang dibuatnya.

Itu belum lagi diambil kira penampilan yang tak sesuaiii dengan majlis. Ada ka pakai t'shirt & jeans nak present. Pleasea la weiii... preparation pun kedaung, wasting time terhegeh2 baru nak bukak slide, nak guna LCD, nak edarkan questionnaires.

Bila bukak mulut pulak, bukannya nak pandang audiens, eye contact zero. You go there and just read the text..how come?

Bila kami nak bagi feedback questionnaire pulak, soalan dan scale yang diberi tidak synchronize. tunggang terbalik, nak buat tu tak tanya lecturer ke...haiyya.. Tension beb!

Salah satu group yang langsung ibu tak paham apa yang dia sampaikan.


Yang pegang pen merah tu their lecturer, Mr Surya...dah ngamuk2 ngan student sebab kuar masuk hall menganggu presentation.


You seee...bercakap dengan diri sendiri. No eye contact, its hard to captured what she is trying to say.


"When you cannot convinced them, you confused them"..hahaha

3 comments:

wanhairi said...

umor berapa diorng semua nih???

WanShila said...

hawat? nak berkenalan kaaa? ada yang berkenan dihati?kuikuikui...

wanhairi said...

xde laa...lain yg dibuat lain yg disuruh!!!! kami semua xmacam tu pun...