Tuesday, August 03, 2010

The chicken pox's kid...

Semalam pagi sebelum ke office hubby bawak Luqman jumpa doktor. Dapat cuti seminggu. Lepas jumpa doktor, hubby bawak Luqman ke UPM. Habis la budak2 UPM kena chicken pox lepas nih..huhuhu.

Hari ini pulak, ibu bawak Luqman datang ke office. Habis la budak2 kolej nih kena chicken pox...hehehe.

Bila tengok ibu bawak anak ke office, ramai la yang bertanya kenapa tak pergi sekolah. Bila ibu cakap Luqman kena chicken pox, depa dok cakap, budak kena chicken pox kena banyak rehat, tido. Ibu tengok dia rileks jer bila siang. Cuma malam2 time tidur dia macam meracau2 sket, tak tahu la sebab gatal atau kepanasan sedangkan tidur dalam bilik beraircond.

Bila dah ramai menegur, ngeri gak ibu. Rasa macam ibu yang tak bertanggungjawab jer..huhu..terukkan? So, ibu pergi jumpa dengan kedua2 bos. Bos 1 cakap, it's up to you nak datang waktu kelas sajer ke atau nak cuti terus. Then she asked me to discuss with Mr. L, my superior. Then, ibu jumpa Mr. L bagitau anak kena chicken pox. He advised me to take care my son at home. Orang yang kena chicken pox need more rest and sleep. OMG....apa yang ibu dah buat nih. Kesian Luqman... Then, Mr. L mintak ibu discuss with Jess pulak about take leave and class postpone. Nak kena berganti la pulak lepas nih...next week dah start puasa.

Kalau ke3-3 budak nih kena berturut2, maunya sebulan ibu kena cuti.




2 comments:

Kanda said...

haruske menyebarkan chicken pox tu satu malaysia????

Anonymous said...

BESTNYA KALAU DAPAT BOS YG MEMAHAMI SITUASI HIDUUP BERKELUARGA