Monday, August 02, 2010

Road tax

30 July lepas, roadtax kereta hubby mati. Tak boleh nak renew bcos ada saman. Bukan 1 tapi 2! 2 x RM300 = RM600 you! No discount2 bebeh... Alangkah bestnya kalau duit saman tu digunakan untuk bayar or beli benda2 yang berfaedah.

Luckly i'm not pompuan yang suka bebel2. But, bila ibu bersuara, maka akan adalah yang panas telinga. huhuhu...tambahan pulak ibu dah banyak kali remind. Nak speeding buat apa...selain 'kelajuan boleh membunuh jiwa, kelajuan juga boleh membunuh poket'!

Sudahnya, Sabtu lepas kami naik sang kancil pergi ke Seremban 2. Sib baik sampai!! Itupun makan masa sejam!!! Luthfil siap sound2 ayahnya suruh bawak aircond.."Ibu, saya peluh2"... Hahahaha...

Masa kat Bukit Mantin tu, ada sebuah ranger mengekori dari belakang. Hubby dengan rendah diri amik lorong kiri. Sempat ibu sound, "kalau bawak WQJ, rasanya takde nak bagi chance tuh...". Hubby takleh kata apa...surrender jer laaahhh...pastu pakat2 gelak sampai bebudak tu naik hairan apa kena dgn mak bapak depa nih.




4 comments:

Kanda said...

duit saman tu buat bayar cukai pintu pun ok gak... huhu

wanhairi said...

Vrooommmm3x... nek moto jaa... xjam..

WanShila said...

buat shopping baju raya lagi okkkk...so, this raya, no duit raya ye adik2ku and anak buahku!

wanhairi said...

asal ada kueh rasa pun dh cukop.. haha